RÓLUNK


Kedves Olvasó!

Itt szeretnék pár sort írni idorendben arrol  Ki vagyok Én és hogyan lettem RR tulajdonos?Hany rr-unk van? Miert pont ez a kennel nevem? Stb.

 

Szórádi Anita vagyok egy ridgeback Őrult, aki erről sosem tud már leszokni, es kozben fertozi ezzel kornyezetet es csaladjat. Az első RR akit eloben lattam, ( korabban nem nagyon nezegettem a simaszoru kutyakat)  a Chobe Orumba kennel tulajdonosa, Tabori Joci oldalan, nagyanyank es anyank, Barbavari Anett “Cleo” volt. Egy tornado….. Ezen a napon bemutatta nekem az “A” alom meg nala levo ket tagjat Amafut es Doncit. Donci egy roppant boldog izomgolyo, Amafu pedig egy kecsesebb , visszafogottabb erzelem vilagu kan kutya volt. Ez a nap vizvalaszto volt szamomra a fajtaval szemben, Amafu azon mozdulataval, ahogyan az olembe tette a fejet, ezt leirni nem lehet ezt erezni kell, hogy egy RR mennyire kozel tud ferkozni az ember szivehez, lelkehez. Nagyon vartam a napot amikor sajat RR-em lehet. Ez a nap 2006 eveben jott el amikor a C.O kennel “C” alomjaban szemeim lattara vilagra jott az en SHILAm. Kivalo tarsam lett es nagyon sokmindenen egyutt mentunk keresztul, immar 8 1/2 eves es ket alommal ajandekozott meg.

 

2010-ben Shilától a C.O. kennel keretein belül született a “D” alom. Itt az apa kutya a belgiumi Chitonga kennelből származó Chitonga Gombe “Zimba”. Ez a vervonal szamomra nagy erteket kepvisel, ezert mindenkeppen szerettem volna megtartani egy lanykat a jovo generaciojanak. Szerencsesnek tartom magamat mert 5 standard lanyka kozul valaszthattam  ZANZI -t. Ő a masodik ridgebackom. :)

 

Régi elhatározásom 2013-ban  megvalósult, miszerint kennel nevem  AVUZAANI. Ez a név 3 általam szeretett ridgeback  neveiből és az én keresztnevem töredékéből a következő képen alakult ki:

SHILA  VUMA ZANZI ANITA

AVUZAANI

Aki nem ismer annak elmondom, hogy Vuma Shila alomtestvere es sokat vendegeskedett nalunk, sajatomkent szeretem de nem a mi tulajdonunk.

2013-ban megszuletett az elso Avuzaani  alom  ami az “E” jelolest kapta. Sokakban felmerult jogosan a kerdes hogy miert E? Miert nem A? Azert, mert ugy gondoltam, hogy valaminek a folytatasa es nem valaminek a kezdete. En ezt igy eltem meg. Valoszinu hogy lesz majd egyszer Avuzaani A; B; C; D alom de utana az E2 jon majd es valoszinu, hogy totyogo oregasszony leszek akit a ridgebackjai tamogatnak  majd az udvaran.

Az Avuzaani E alom Shila es Bulawayo Baobab E-McCoy “ZUVAN” paroztatasabol szuletett. Egy gyonyoru Inter Champion apa kutya, nemes osokkel, kivalo testfelepitessel es nem utolso sorban intelligenciaval. Eredeti terv szerint ugy gondoltam nem tartunk meg kiskutyat ebbol az alombol, ket kutyaval kenyelmes az eletunk. :) Az alomban 9 kiskutya szuletett, ebbol 2 szuka 1 standard es 1 hobby minosegu. Itt mar gyanakodtam a sorsra, olyan szep a kis standard lanyka biztosan nekem szuletett 😀 probara tettem, ra biztam megint, az-az a sorsra es ekkor megerositett hogy nekunk szuletett. En ekkor meg ragaszkodtam a 2 kutyahoz. Igy mindenki szamara a legkedvezobb dontest meghoztuk, kozos tulajdonban maradt Fonyo Jozsival ez a lanyka O a szepseges, josagos NARAH.

A sors tovabbi trefakat uzott velunk es a parommal kozosen dontve megtartottuk Ex Animot. O egy hobby kanocska hatalmas lelekkel. Aki mindig felvidit es megnevettet minket. O mindig kombinal nincs tobbe allo viz. Soha nem fogjuk megbanni. O a 3. ridgebackunk.

Kennelunk Budapestrol elkoltozott az Orseg kapujaba. Itt sokkal tobbet futkoshatnak, napozhatnak, a Raba folyo kozelsege es a fenyvesek kivalo seta helyet biztositanak. Nincs mas hatra mint ezt elvezni , kihasznalni es szivni ezt a csodasan tiszta levegot.

Mikozbe mi a koltozkodest tervezgettuk Vakri meg a hatterben szugeralt minket. Szep csendben, majd az RR fajtamentes Fb-s oldalara felkerult egy idos kedvemre valo gazdikereso oszapo. A poszt szamomra ovon aluli volt, mindig szerettem volna orokbe fogadni egy idos kutyat ha lesz lehetosegem ra (fajtatol fuggetlen) mindig tetszettek a Csonkavari Regens kennel kutyai, es itt van az orrom elott raadasul ridgeback. A gyonyoru osz pofajaval. Nem volt mas hatra mint megmutatni paromnak. Szerencsemre o is egyutt erzett velem es meghatodva jott a valasza “Azonnal menjunk erte”. Noha azonnal nem is egy-ket kotelezo protokolt lezavarva hamarosan hozzank koltozhetett a 11 eves Csonkavari Regens Daran. O a 4. RR a csaladban.

folyt.kov. lemaradt meg egy szoros es nincs meg oldala a harom fiunak. No meg az ekezetek 😀